Robna marka - MANNER

Poduzeće Josef Manner & Comp AG specijalizirano je za proizvodnu vafla, dražeja i pjenastih proizvoda od šećera, a primjer je uspješnog austrijskog poduzeća koje je većinskim dijelom, još od osnutka, u obiteljskom vlasništvu, što se danas sve rjeđe može vidjeti. Popularni konditorski proizvodi izvoze se u više od 50 europskih zemalja i zemalja izvan Europe.

Na dvije lokacije, u glavnom pogonu u Beču u 17. okrugu i u ogranku Wolkersdorf u Donjoj Austriji, zaposleno je oko 700 ljudi. Ovdje se proizvode proizvodi robnih marki Manner, Casali, Napoli, Ildefonso i Victor Schmidt.

Manner napolitanke, koje su u međuvremenu u rukama Arnolda Schwarzeneggera postale holivudska ikona, prvi su se puta pojavile u katalogu proizvoda kuće Manner 1898. godine, i to pod prilično šturim imenom „Napolitanka br. 239“.

Svoj naziv napolitanke, čiji se format i veličina pakiranja nisu promijenili sve do danas, zahvaljuju svom tvorcu, koji je već tada imao osjećaj za važnost oznake podrijetla: lješnjaci za kremu kojima su se premazivali slojevi vafla bili su iz okolice Napulja, područja koje je iz perspektive Bečana bilo smatrano bajkovitim te koje je, još tada, pobuđivalo žudnju za mediteranskim krajevima.

Više informacija na službenoj internet stranici:

MANNER službena stranica