Ljudski resursi

Strategija ljudskih resursa počiva na ključnim vrijednostima Ataco-a. Krajnji cilj je osigurati da ljudski potencijali poduzeća stvore konkurentnu prednost. Posebnu pažnju posvećujemo transparentnosti procesa selekcije i odabira zaposlenika. Cilj učinkovite selekcije je usklađivanje karakteristika pojedinca sa zahtjevima radnog mjesta i organizacijske kulture Ataco-a. Prednost dajemo internom unaprjeđenju zaposlenika koji se ističu svojom predanošću i sposobnostima.

Cilj strategije ljudskih resursa Ataco-a je prepoznati i nagraditi talent. Našim zaposlenicima pružamo mogućnost kontinuiranog usavršavanja, jer smo uvjereni da su samo njihova stručnost, sposobnost i predanost od suštinskog značaja za naš uspjeh u pružanju kvalitetne usluge našim klijentima na odgovoran način.

Koristimo različite izvore za pridobivanje budućih potencijalnih zaposlenika kao što su sudjelovanje na sajmovima zapošljavanja, portale, zavode za zapošljavanje, prezentacije na fakultetima,  te našu web stranicu preko koje svi zainteresirani za rad u Ataco-u mogu poslati svoju prijavu.  Proces selekcije se odvija u nekoliko koraka  ovisno o složenosti radnog mjesta. Nakon odluke o zapošljavanju određenog kandidata sve ostale kandidate obavještavamo o ishodu natječaja.

Back to top